De economische en maatschappelijke gevolgen van het Coronavirus zijn voor iedereen voelbaar, ook voor werkgevers. Daarom heeft de overheid op 17 maart 2020 nieuwe steunmaatregelen afgekondigd. Hieronder vindt u een overzicht van links naar actuele informatie die voor u als werkgever relevant is.


KVK Coronaloket

Er is door de Kamer van koophandel een landelijk loket geopend voor alle ondernemersvragen betreffende het coronavirus. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe te handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur

Bel 0800-2117 (gratis)


Noodpakket voor banen en economie

Vanwege het coronavirus zijn uitzonderlijke economische maatregelen genomen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.
Bekijk de maatregelen op de site van de Rijksoverheid.
Noodpakket voor banen en economie


Noodfonds vervangt Werktijdverkorting

De regeling werktijdverkorting is gestopt. Daarvoor in de plaats kunt u binnenkort een aanvraag doen bij het Noodfonds overbrugging werkgelegenheid (NOW).
Bekijk op de site van UWV de informatie over het Noodfonds.
Noodfonds overbrugging Werkgelegenheid


Aanvraag Werktijdverkorting al ingediend

Heeft u al een aanvraag Werktijdverkorting ingediend? Kijk dan op de site van de Rijksoverheid hoe de afhandeling verloopt.
Vraag en antwoord aanvraag Werktijdverkorting


Actuele informatie Coronavirus

Vind hier alle actuele informatie over het Coronavirus verstrekt door de rijksoverheid en het RIVM

Actuele informatie Rijksoverheid
Actuele informatie RIVM